Milno na Podolu
   Strona Główna Forum Zdjęcia Teksty Szukaj na stronie
Wrzesień 08 2010 02:34:25   
Nawigacja
Portal
  Strona Główna
  Forum
  Wszystkie teksty
  Mapa serwisu

Ilustracje
  Galeria zdjęć
  Album
  Stare mapy
  Stare pieczęcie

Teksty
  Historia
  Przodkowie
  Czasy przedwojenne
  II wojna światowa
  Adolf Głowacki:
Milno - Gontowa

Plany zagród
  Mapka okolic Milna
  Milno - Bukowina
  Milno - Kamionka
  Milnianie alfabetycznie
  Gontowa
  Gontowianie alfabetycznie

Literatura
  papierowa
  z internetu

Linki
  Strony o Kresach
  Przydatne miejsca
  Biblioteki cyfrowe

Konktakt
  Kontakt z autorami

Użytkowników Online
Gości Online: 3
Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanych Użytkowników: 47
Nieaktywowany Użytkownik: 0
Najnowszy Użytkownik: ~michou
Najaktywniejsi
Na miejscu 1 jest:
~zbiniud
Brak Avatara height=

Punktacja:
Ogólne: 33
Bonusy: 0
Kary: 0

2) ~zalz (18 pkt.)
3) ~harry (5 pkt.)
4) ~Ziemowit_J (4 pkt.)
5) ~grusgrus (4 pkt.)
6) ~Jan Lis (4 pkt.)

Zobacz Temat
Milno na Podolu | Forum strony Milno | Szukam informacji / proszę o pomoc
Autor szukam kontaktu
~staszek
Użytkownik

Dodane dnia 02-11-2008 16:32
Witam
Urodziłem się na Milnie jestem synem Józefa Zaleskiego Łucia Bogacz Szukam kontaktu z Milnianami obecnie mieszkającymi we Wrocławiu lub okolicach
Wyślij Prywatną Wiadomość
Autor RE: szukam kontaktu
^maria
Administrator

Dodane dnia 08-01-2009 16:11
Jestem córką Mikołaja Dec i Józefy z.d Baran.Rodzice mieszkali na Kamionce.Mój teść Stanisław Zaleski syn Anieli i Jana był Pana bliskim sąsiadem z Bukowiny nr.70. Mieszkam we Wrocławiu i chętnie nawiążę kontakt

Poszukuję zdjęcia przedwojennej plebani w Milnie oraz zdjęcia szkoły w Milnie

Panie Michaiło proszę potwierdzić czy Pan widzi naszą stronę w internecie na Milnie? Pozdrawiam

Panie Michaiło proszę potwierdzić czy Pan widzi naszą stronę w internecie na Milnie? Pozdrawiam
~sierp
Użytkownik

Dodane dnia 03-04-2009 09:18
Witam - jestem synem Longina Pawłowskiego (syna Jana), bratankiem Michała i Bronisława Pawłowskich - proszę o kontakt osoby z milniańskiego sąsiedztwa i krewnych (kontakt: spod_lady@o2.pl)

Wiesław M. Pawłowski
~zbyszek-zaleski
Użytkownik

Dodane dnia 16-06-2009 18:01
Witam
Jestem synem Michała Zaleskiego urodzonego 27.03.1929 r w Milnie, syna Stanisława Zaleskiego i Parascewii (lub Praksedy) Zaleskiej (z domu Baraniewicz). Z tego co mi wiadomo z Milna ok. 1938 roku wyjechali do Tarnopola, następnie mieszkali w Lubczu, koło Krzyża. Ojciec mój po studiach zamieszkał w Olsztynie.
Szukam kontaktu z rodziną lub sąsiadami i znajomymi ojca i dziadków.
zbyszek_zaleski@o2.pl
^maria
Administrator

Dodane dnia 16-06-2009 19:52
Witaj.
Miło mi powitać Cię. Jak się okazuje jesteśmy spokrewnieni podwójnie.Mój mąż Zbyszek jest synem Stanisława Zaleskiego a wnukiem Anieli Zaleskiej, która była rodzoną siostrą Twojego dziadka Stanisława Zaleskiego. Natomiast mój dziadek Józef Dec był kuzynem Twojego Dziadka.
Pozdrawiam Marysia i Zbyszek
moja poczta mariazaleska@interia.pl

smiley

-
Pozdrawiam
Maria Zaleska zd. Dec
Rogoziniec/Wrocław
~tomzal
Użytkownik

Dodane dnia 17-06-2009 20:50
To ja dodam cos od siebie jako ze ta ukladanka obejmuje rowniez i mniesmiley Razem z moim tata, Zbyszkiem Zaleskim, ktory udzilil sie powyzej poszukujemy brakujacych elementow ukladanki obejmujacej kilka pokolen. Brakuje nam m.in: informacji o tym co sie dzialo z Pradziadkiem mojego Taty - Andrzejem ( Bukowina 142 'Pitrzyncy' ). Z informacji zawartych na tej stronie wynika ze trafili do Pacholet. Sledztwo rodzinne wykazalo ze nikt z obecnie zyjacych nie ma pojecia ani o tym fakcie (badz szwankuje pamiec) ani nigdy tam nie dotarli.
Z listy mieszkancow wynika z kolei ze kilka rodzin pochodzacych z Milna do wspomnianych Pacholet zostalo przeniesionych. Moze Panstwo cos wiedza na ten temat??

Swoja droga ukladanie tej ukladanki robi sie coraz ciekawsze (to w kontekscie odpowiedzi pani Marii).

Pozdrawiam serdecznie

Tomek Zaleskismiley
Edytowane przez tomzal dnia 17-06-2009 20:55
^maria
Administrator

Dodane dnia 17-06-2009 23:14
Marysiu M. może Ty udzielisz informacji tomzal na temat Andrzeja Zaleskiego ? Czy On pochowany jest na cmentarzu w Pacholętach? A może mama Dolka G. przypomni sobie coś o Nim. Ja też jestem ciekawa ponieważ Andrzej Zaleski był bratem mojej prababki Anny Dec z domu Zaleska. Pozdrawiamsmiley

-
Pozdrawiam
Maria Zaleska zd. Dec
Rogoziniec/Wrocław
~bata28
Użytkownik

Dodane dnia 18-12-2009 15:01
Witam serdecznie nazywam się Beata Gałusza i postanowiłam dołączyć się do barci Mileńskiej.Dopiero rozpoczynam swoją przygodę z poszukiwaniem korzeni.Wiem jedynie że w opowieściach mojego dziadka przewijała się nazwa Milno.Wiem że mój dziadek Antoni Gałusza przed wojną tu sie urodził i mieszkał.potem został wysiedlony wraz z rodziną.A moim marzeniem jest znaleźć inne osoby które używają tego rzadkiego nazwiska Gałusza...Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
Skocz do Forum:
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Zapamiętaj mnie

Krótkie wiadomości
Tylko zalogowani mogą dodawać krótkie wiadomości.

^maria
DATA: 30/07/2010 17:32
Nowy album zdjęć pt.Milno 2010.
Czekamy na następne zdjęcia

^Kazimierz
DATA: 04/07/2010 17:06
Nowy album foto pt.: "III Zjazd w Rogozińcu 3-4 lipca 2010 r".
Zapraszamy do dodawania zdjęć

^maria
DATA: 02/07/2010 10:17
Jutro tj 3 lipca spotykamy się wszyscy w Rogozińcu koło Zbąszynka

^maria
DATA: 11/06/2010 22:37
Dziękujemy p.K. Dajczakowi za obróbkę wszystkich tekstów na str. Milno

~zbiniud
DATA: 05/06/2010 00:43
Wysłałem opis lasu z okolic Milna wg książki Mieczysława Dec "Wspomnienie dziadka" Pozdrawiam Zbigniew Dec

^maria
DATA: 17/04/2010 19:14
Informację o Zjeździe 3 lipca 2010r podaj dalej

^maria
DATA: 30/03/2010 16:24
Trzeci Zjazd Milnian i Gontowej oraz ich Potomków już 3 lipca 2010 roku w Rogozińcu

^MariaM
DATA: 07/03/2010 12:41
Dodano artykuł Adolfa Głowackiego GWARA OBSZARU MILEŃSKIEGO wraz ze słownikiem. Zawiera również wyjaśnienie słowa "czyrystońto"

~zalz
DATA: 01/03/2010 20:51
Badania nad gwara Milna z 1938 roku to wazndokument polskosci tej wsi. A kto wyjasni znaczenie slowa "czyrystońto", "czerestońto albo podobnie. Nie pamietam czy Dolek wymienił "Bih

^MariaM
DATA: 14/02/2010 18:08
Dodano artykuł Pana Adolfa Głowackiego "Zbrodniarze, bohaterami Ukrainy"

Copyright ©Grupa Przyjació? Milna. Wykonanie: Remek Paduch & Kazimierz Dajczak 2008-2010